In 5 stappen klimaatneutraal ondernemen

Stap 1 naar CO2-neutraal ondernemen

Waar wordt binnen uw organisatie energie verbruikt?

Door het energieverbruik van uw organisatie of een specifiek product in kaart te brengen, creëert u bewustwording en inzicht. Met die gegevens kunt u vervolgens een eigen CO2-voetafdruk berekenen. Doet u dat periodiek dan maakt dat ook direct besparingsmaatregelen zichtbaar. U kunt uw eigen CO2-voetafdruk bepalen door hier te klikken. Voor een meer uitgebreide en professionele berekening kunt u contact opnemen met de experts voor CO2-calculatie.

Stap 2 naar CO2-neutraal ondernemen

Hoe is binnen uw organisatie te besparen op energieverbruik?

Vervolgens gaat u uw energieverbruik reduceren. Ontdek de innovatieve oplossingen bij de volgende rubrieken en vraag de daarbij genoemde Bossche partners naar de mogelijkheden. U kunt ook gestructureerd aan de slag met CO2-reductie door gebruik te maken van de CO2-Prestatieladder.

Stap 3 naar CO2-neutraal ondernemen

Hoe gaat u zelf duurzame energie opwekken?

De energie die u na genomen reductiemaatregelen nog nodig heeft kunt u, door gebruik te maken van bijvoorbeeld de zon, de wind of biomassa, zelf (of samen met anderen op uw bedrijfsterrein) duurzaam opwekken. Onderzoek samen met deze duurzame energiepartners hoe u dit voor uw organisatie kunt realiseren. Ook is het mogelijk om via de op deze website genoemde energieleveranciers al direct zelf groene energie in te kopen.

Stap 4 naar CO2-neutraal ondernemen

Het compenseren van (nog) niet te reduceren CO2-uitstoot.

Door (nog) niet reduceren uitstoot van CO2 van bijvoorbeeld uw wagenpark of vliegreizen te compenseren neemt u hier toch 100% verantwoordelijkheid voor. Meer informatie en de betreffende partners om hiermee aan de slag te gaan vindt u door hier te klikken.

Stap 5 naar CO2-neutraal ondernemen

Communiceer de door u genomen stappen met uw stakeholders.

Klanten, medewerkers en andere belanghebbenden kunnen de door u genomen stappen naar CO2-neutraal ondernemen pas waarderen wanneer ze ervan weten. Communiceer daarom en inspireer anderen om uw voorbeeld te volgen. Daarnaast creëert u door effectieve communicatie een unieke positionering in uw markt. Lees hier meer over communiceren over CO2-neutraal ondernemen en vraag de partners op deze website naar hun communicatieve mogelijkheden.