Door: Hanno Maas


Iedere kilometer is er één!

Duurzaamheid implementeren in een onderneming kan een lastige, ondoorzichtige zaak zijn. Sommigen maatregelen gaan gepaard met behoorlijke investeringen en uitgebreide berekeningen over terugverdientijd. Ontwikkelingen volgen elkaar snel op en nu of later instappen bepaalt in zekere mate hoe rendabel de investering is. Gelukkig zijn er grote partijen die zulke investeringen willen en kunnen doen en op die manier de kennis en techniek op het gebied van duurzaamheid ontwikkelen zodat het ook voor kleinere partijen haalbaar wordt.

Simpel verduurzamen
Je onderneming verduurzamen kan daarentegen ook heel makkelijk en inzichtelijk zijn. Gewoon door jezelf bij iedere uit te besteden koeriersrit af te vragen of het misschien per fiets gedaan kan worden. Of het nu gaat om een pakketje van A naar B, je postbuspost ’s ochtends op kantoor bezorgd krijgen of je uitgaande post ’s middags naar het postkantoor laten brengen.  Daarmee bespaar je de uitstoot van schadelijke gassen van een gemotoriseerd vervoermiddel, transport per fiets is natuurlijk 100% klimaatneutraal!

Fietskoerier klimaatvriendelijk
In iedere grote stad in Nederland zijn fietskoeriers actief. Dankzij fietskarren en transportfietsen zijn fietskoeriers in staat behoorlijke zendingen te transporteren. In ’s-Hertogenbosch fietsen al zeven jaar fietskoeriers rond. In die zeven jaar hebben zij al ruim 180.000 kilometer afgelegd. Voor kleine ondernemingen, die eenvoudig onderscheid kunnen maken binnen de uit te besteden transportopdrachten, maar ook voor grote postkamers die de moeite hebben genomen dat te doen. Het is uiteraard logisch dat al die kilometers de stad een behoorlijke hoeveelheid schadelijke uitlaatgassen hebben bespaard.

Dus wil je als ondernemer graag wat duurzamer werken? Overweeg dan bij iedere koeriersrit of een fietskoerier uitkomst kan bieden. Ga op zoek naar de fietskoeriersdienst in jouw stad en kijk even of jouw koeriersrit binnen hun capaciteit en verzorgingsgebied past. Want iedere kilometer is er één!