Door: Bedrijf en Energie


Makkelijke maatregelen voor duurzame mobiliteit

Dankzij een duurzaam mobiliteitsbeleid reizen mederwekers schoner én goedkoper. Wat voor maatregelen kunt u daar nu concreet voor treffen? Het initiatief Anders Reizen, geeft handvatten om zelf met dit thema aan de slag te gaan. Wij delen graag enkele goede tips van hen.

Meer fietsen

Bied collega’s een fiets-kilometervergoeding aan. Ideaal voor medewerkers die geen reiskostenvergoeding/OV vergoeding ontvangen omdat ze minder dan 10 kilometer bij het werk vandaan wonen. Of voor medewerkers die vanaf het station naar kantoor willen fietsen.

Geef medewerkers de optie om vanuit het brutoloon een fiets voor woon-werkverkeer aan te schaffen

Laat medewerkers voor zakelijk verkeer een OV-fiets gebruiken als de locatie niet als stationslocatie is benoemd. Onder stationslocatie verstaan we een kantoor dat op loopafstand ligt van een station.

Minder leaseauto’s

Bied medewerkers géén leaseauto’s aan. Of sta medewerkers toe om vrijvallende bruto leasekosten in te zetten voor bijvoorbeeld OV, fiets, pensioen, vrije dagen.

Verdeel niet gebruikt brandstofgeld 50/50 tussen werkgever en medewerker.

Geef medewerkers die recht hebben op een leaseauto de mogelijkheid om in plaats daarvan te kiezen voor een OV Vrij abonnement of een budget.

Vind hier meer tips voor een duurzaam mobiliteitsbeleid >