Over ons

Bedrijf en Energie.nl heeft als doel bij te dragen aan de missie om het Nederlandse bedrijfsleven in 2040 klimaatneutraal te laten ondernemen. We willen samen met ondernemers een versnelling teweeg brengen in de reductie van uitstoot van broeikasgassen. Die versnelling realiseren we door organisaties te informeren, inspireren en activeren om energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Rob van der Rijt van Klimaatplein.com is initiatiefnemer. Samen met meer dan 60 partners wordt het thema energiebesparing en duurzame opwekking bij organisaties onder de aandacht gebracht. Het is de ambitie om organisaties bewust te maken van de mogelijkheden om duurzamer ondernemen terwijl je kosten bespaart. Met het creëren van bewustwording én het bieden van concrete en praktische oplossingen wil Rob, samen met zijn partners, een steen bijdragen aan het realiseren van een klimaatneutraal Nederland.

Met de hulp van een openbaar en gratis toegankelijk 5-stappenplan werken ondernemers direct aan hun energiebewust ondernemen. Daarnaast houden organisaties elkaar via de blog en LinkedIn-groep op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ook benoemen we via de Twitteraccount @klimaatplein interessante activiteiten en mogelijkheden.

Naast dit platform is er ook de website duurzaamMOED.nl voor de regio Hart van Brabant, Samenklimaatactief.be voor de regio Antwerpen, De Bossche Energiecoalitie voor regio ‘s-Hertogenbosch, het landelijke Klimaatplein en de Engelstalige versie carbonfootprintmanagement.com.